FAQ Jamas A/S

En dumper er et køretøj, der har et lad. På ladet kan der fragtes gods, ofte bulkgods, rundt på for eksempel en byggeplads. Dumperens lad kan tippes, så den nemt kan læsse godset af det ønskede sted. Navnet kommer fra engelsk – to dump (something) – fordi den læsser/dumper noget af.

En læssemaskine er en maskine, der bruges til at løfte og transportere gods og forskellige materialer på byggepladser. Læssemaskiner i forskellige størrelser gør det muligt, at finde lige præcis dén maskine, der er behov for til et bestemt projekt. Læssemaskinen er motordrevet, og de fås med forskellige skovlstørrelser.
Gravemaskiner kommer i to forskellige udgaver – gravemaskiner på hjul og gravemaskiner på bånd/bælter. Gravemaskiner bruges til at grave og læsse jord på byggepladser. Der er monteret en drejekrans på hjulene eller båndene, hvorpå der er et førerhus.
En minigraver kan bruges til et væld af opgaver. De kan bruges af både private og erhverv. Brug den til at grave ud til fundamenter, eller brug den til at løfte tunge materialer rundt. Brug også minigraveren til at lægge fliser eller fjerne stubbe og andet. Minigraveren kan nemt komme rundt på lidt plads. En minigraver er let at betjene.
Gravemaskiner kommer ofte på enten hjul eller på bånd/bælter. En gummiged ses kun på hjul. Gummigeden kendes også under navnet hjullæsser, som er den mere tekniske betegnelse. Gravemaskinen bruges til at grave og læsse med, hvor gummigeden (hjullæsseren) bruges til at løfte og læsse diverse materialer.

Vi sælger nye maskiner fra Everdigm og Doosan, men vi sælger også rigtig mange brugte maskiner. Entreprenørmaskiner kan godt have mange års levetid, hvis bare man passer godt på dem. Vi har brugte maskiner såsom gravemaskiner og dumpere. Der kommer hele tiden nye brugte maskiner til, så det er bare med at holde øje, hvis du står og mangler noget. Se de brugte maskiner her.

Du kan gå på opdagelse i alle vores forskellige entreprenørmaskiner fra producenter som Everdigm og Doosan. Hvis der er noget som helst, du er i tvivl om, er vi klar til at hjælpe dig. Kontakt os, så finder vi den rette maskine i samarbejde med dig, som vil passe lige præcis til dine behov.

Vi forhandler maskiner fra Doosan og Everdigm, som begge producerer maskiner af meget høj kvalitet.

Vi forhandler både roterende og fastmonterede betonknusere. Alt efter hvilket projekt du står med, så kan du finde ud af, hvilken form for betonknuser, der vil passe bedst til projektet.

Ja, det kan man godt. Alle projekter er jo forskellige, derfor er det vigtigt, man har en nedrivningsgrab, der passer til jobbet. Hos Jamas Doosan har vi nedrivningsgrabbe fra Everdigm, som kommer i 6 forskellige størrelser.

Der er to forskellige slags betonknusere – en fastmonteret betonknuser og en roterende betonknuser. Hvilken du skal vælge, kommer selvfølgelig an på, hvilken slags projekter, du typisk arbejder med. Til mindre projekter er den roterende rigtig god, hvor den fastmonterede betonknuser har en større kæbeåbning end den roterende. Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til de forskellige betonknusere.

Vi har altid et bredt udvalg af brugte maskiner, vi sælger. Du finder alt lige fra brugte gravemaskiner, læssemaskiner og dumpere til forskelligt andet udstyr. Tag et kig på vores side med brugte maskiner og se, om du kan finde noget udstyr, der vil passe til dine behov.

Vores mål er at give den bedste service. På vores værksted kan vi udføre diverse reparationer og udskifte reservedele. Vi hjælper dig med at få mest muligt ud af din hjemmeside. Vi skræddersyr serviceaftalen lige efter, hvilke behov du må have. Kontakt os endelig, hvis du vil høre mere om vores serviceaftaler.

Ja, vi har et reservedelslager med mange forskellige reservedele til Doosan maskiner af høj kvalitet. Hvis den reservedel, du søger, ikke er på lager, kan vi hurtigt bestille den hjem og have den klar indenfor meget kort tid.
Vi har montører i hele landet, hvilket betyder, at hjælpen er tæt på, hvis du skulle komme ud for at have komplikationer med din maskine. Vi får dig hurtigt tilbage i din egen maskine eller i en af vores lånemaskiner, så du kan komme tilbage til arbejdet.
Gravemaskiner på bånd er optimal til større projekter. En maskine som Doosan DX300LC-7 er enormt kraftfuld med en 202 kW motor. Men en maskine som denne får du en rækkevidde på 10 meter og en gravedybde på hele 7 meter.
Når du arbejder med mindre projekter på mindre plads, er en minigraver helt optimal. En minigraver er nemmere at føre rundt på mindre områder, end hvis du arbejder med en stor gravemaskine.
Ja, det er det. Det er vigtigt at være helt sikker på, man gør det rigtige køb. Med en prøvetur i en maskine kan du rigtig mærke efter, om den pågældende maskine passer til dig og dine behov.
En minilæsser er en mindre maskine, som kan bruges til at læsse eller løfte tungt gods. De fleste minilæssere er knækstyrede, så de kan bruges på bløde underlag.
En gummihjulslæsser er en større maskine, som kan bruges til at løfte tungt gods eller læsse gods på køretøjer. På fronten sidder en løftearm med en skovl, mens bagenden består af førerhus, kontravægt og motor. En gummihjulslæsser går også under navnet gummiged.
Hvis du kun har behov for at løfte få ton, kan en minilæsser dække dit behov. Har du derimod brug for at løfte mange ton, er det kun muligt med en gummihjulslæsser.